×

Bericht

Helaas is deze activiteit volgeboekt.

Afdrukken

Noord- Italiaanse gerechten

Begin:
3. oktober 2018
Einde:
3. oktober 2018
Activiteitnr.:
21
Prijs:
EUR 35,00
Plaats:
Studio Idee Loenen
Niveau:
geen opgave
Docent:
Mevr. Silvia Maulini

Omschrijving

Italië heeft een heel gevarieerde eetcultuur. De culinaire tradities van het noorden en het zuiden van het land verschillen enorm. In deze workshop gaan we samen heerlijke gerechten samenstellen die helemaal passen bij de eetcultuur van Noord Italië. Veel rijst en vlees , gerechten met seizoensgroenten en natuurlijk heerlijke toetjes. Let op: na het koken zullen we gezellig samen eten onder het genot van bijpassende Noord-Italiaanse wijnen.

Woensdag 19.00 - 21.30 uur 
   
Docent Silvia Maulini 
   
Kosten € 35,-
   
Locatie Studio Idee 
   
Meenemen Snijplank, scherp mes, theedoek, bakjes voor lekkere kliekjes en evt een schort
   
Datum 3 oktober 2018

Mijn naam is Silvia Maulini. Ik ben geboren en getogen in Piemonte, Italië, en ik woon meer dan 20 jaren in Nederland. Als kind genoot ik in de zomer van de verse eieren en melk van de boerderij om de hoek en was ik dagenlang bezig met het verzamelen van ingrediënten voor de heerlijke jams van moeder. Zo heb ik natuurlijke en pure ingrediënten leren koesteren en respecteren en zo heb ik leren koken volgens de traditionele recepten van mijn geboortestreek. 

Na jaren te hebben gewerkt als communicatie deskundige in verschillende internationale bedrijven in Italië en in Nederland, heb ik nu eindelijk de tijd om me meer aan mijn gastronomische passie te wijden. Ik ben terug naar mijn wortels gegaan en ik heb me verdiept in de geschiedenis en culinaire cultuur van mijn geboorteland, die zo veel verrassende elementen kent. Ik kook heel graag en ik deel graag mijn “geheimen” met familie en vrienden, als dit hen kan helpen de Italiaanse eetcultuur beter te leren kennen.

Ik ben ook actief binnen Slow Food, een organisatie die werkt om de waardering van voedsel te bevorderen en authentieke productiewijzen, uitzonderlijke producten en het gastronomisch erfgoed te beschermen.