Afdrukken

Taarten bakken

Begin:
8. december 2018
Einde:
8. december 2018
Activiteitnr.:
25
Prijs:
EUR 45,00
Plaats:
Studio Idee Loenen

Omschrijving

Een lekker stuk taart hoort bij een goed kopje koffie of thee, zeker als wij iets willen vieren. Italië is rijk aan traditionele recepten voor heerlijk gebak, maar er is zeker nog meer te vinden bij andere eetculturen. In deze workshop zullen verschillende en wellicht verrassende internationale bakrecepten uit de persoonlijke verzameling van de docente uitgeprobeerd en vergeleken worden. Handig om familie en vrienden te kunnen verrassen bij het volgende verjaardagsfeest.

Zaterdag 10.30 - 14.00
   
Docent Silvia Maulini
   
Kosten € 45,-
   
Locatie Studio Idee, Loenen
   
Meenenemen Snijplank, scherp mes, theedoek, en evt een schort en bakjes
   
Datum 8 december 2018

Mijn naam is Silvia Maulini. Ik ben geboren en getogen in Piemonte, Italië, en ik woon meer dan 20 jaren in Nederland. Als kind genoot ik in de zomer van de verse eieren en melk van de boerderij om de hoek en was ik dagenlang bezig met het verzamelen van ingrediënten voor de heerlijke jams van moeder. Zo heb ik natuurlijke en pure ingrediënten leren koesteren en respecteren en zo heb ik leren koken volgens de traditionele recepten van mijn geboortestreek. 

Na jaren te hebben gewerkt als communicatie deskundige in verschillende internationale bedrijven in Italië en in Nederland, heb ik nu eindelijk de tijd om me meer aan mijn gastronomische passie te wijden. Ik ben terug naar mijn wortels gegaan en ik heb me verdiept in de geschiedenis en culinaire cultuur van mijn geboorteland, die zo veel verrassende elementen kent. Ik kook heel graag en ik deel graag mijn “geheimen” met familie en vrienden, als dit hen kan helpen de Italiaanse eetcultuur beter te leren kennen.

Ik ben ook actief binnen Slow Food, een organisatie die werkt om de waardering van voedsel te bevorderen en authentieke productiewijzen, uitzonderlijke producten en het gastronomisch erfgoed te beschermen.


Inschrijven voor deze activiteit: Taarten bakken

Prijs per stuk

Deelnemersgegevens

Adresgegevens

Ik ben accoord dat het bedrag, (kort) na aanvang van de activiteit, automatisch van mijn bankrekening wordt afgeschreven en met de Voorwaarden en reglementen van het Cursusproject. *

* noodzakelijke informatie