Afdrukken

Kunst thema-avonden

Begin:
1. oktober 2018
Einde:
5. november 2018
Activiteitnr.:
8A
Prijs:
EUR 40,00
Plaats:
Studio Idee Loenen

Omschrijving

Surrealisme stroming tussen 1910 en 1950. De geheime wereld van het onderbewuste met kunstenaars als Margritte, Dali, Delvoos, Peike Koch en vele anderen. Pop Art: gestoei met de werkelijkheid met Warholl, Lichtenstein e.a.

Maandag 19.45 - 22.15 uur 
   
Docent Frans Sträter 
   
Kosten € 40,- 
   
Locatie Studio Idee, Loenen
   
Data 1, 15, 22 okt. / 5 nov. 2018 

 

 

 

 

 

 


De kunstenaars die o.a. onder het surrealisme vallen en tijdens de eerst 4 avonden worden behandeld zijn o.a.

René Magritte een Belg, hij onderzoekt het verschil tussen illusie en werkelijkheid. De precieze en onderkoelde manier van schilderen geeft zijn schilderijen iets raadselachtigs.

Salvador Dali  een Spanjaard, Zijl stijl geeft treffend de bizarre sfeer van droomervaringen weer en zijn werk, dat zich uitstrekte van schilderijen tot sculpturen en films.

Andy Warhol,hij gebruikt afbeeldingen van alledaagse zaken . Met onderwerpen als Marilyn Monroe, Jacky Kennedy kreeg hij grote bekendheid en wilde het van zijn mystiek ontdoen. Hij was manager van de cult rockband The Velvet Underground en maakte ook vele films. Deze briljante zelfpromotor hulde zichzelf in mysterie.

De afbeelding op de omslag van ons boekje is van Roy Lichtenstein, hij maakt gebruik van de stripverhalen en dat van huishoudelijke en alledaagse voorwerpen in de popart uit de jaren zestig. Hij heeft ook sculpuren gemaakt en een muurschildering van vijf verdiepingen hoog voor de lobby van het Equitable Live Assurance-gebouw in New York.


Inschrijven voor deze activiteit: Kunst thema-avonden

Prijs per stuk

Deelnemersgegevens

Adresgegevens

Ik ben accoord dat het bedrag, (kort) na aanvang van de activiteit, automatisch van mijn bankrekening wordt afgeschreven en met de Voorwaarden en reglementen van het Cursusproject. *

* noodzakelijke informatie